Schoolcampus in centrum van Nijlen ondergaat intensieve ‘vergroeningskuur’

1500 m2 wordt onthard en kind- en bijenvriendelijk ingericht.

De schoolcampus ligt in het centrum van Nijlen en wordt gedeeld door een kleuter-, een lagere en een middelbare school. “Recent werd er nog uitgebreid met de aankoop van twee aangrenzende percelen. Vermits de scholen in volle groei zijn, dient zich de uitdaging aan om zowel tegemoet te blijven komen aan de noden van kinderen en jongeren van alle leeftijden, als om de campus toekomstbestendig en dus ook klimaatrobuust te maken”, zegt leerkracht Tom Covens.

Daarvoor werd er door de school met ondersteuning van het Vlaams Bijeninstituut een subsidiedossier opgesteld binnen het project ‘Natuur in je school’ van het Agentschap voor Natuur en Bos. Met behulp van het fraaie bedrag van 145.000 euro zal de schoolcampus een vergroeningskuur ondergaan.

De realisatie van de plannen start dit jaar en wordt begeleid door specialisten van Velt vzw en het Vlaamse Bijeninstituut. 

Daarmee is de eerste schoolomgeving die onder de loep gehouden wordt door het VBI om deze biodivers en bijenvriendelijk te maken een feit.

Andere berichten

Events

Planten- en Bijenmarkt

Op 7 April 2024 van 10 tot 17 uur organiseert De liefhebbers van ‘t zoet een planten & Bijenmarkt.

Nieuws

VBI’s BuzzWatch project nominated

Vlaams Bijeninstituut (The Flemish Beekeeping Institute), the association aimed at improving biodiversity for the benefit of pollinators and bees in particular, launched the BuzzWatch project in autumn 2023.
BuzzWatch is an artificial intelligence programme that maps bee populations and host plants to better match food needs and food supply.

Menu