Nieuws & Events

Nieuwsbrief

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!
Je kunt ook alle nieuwsbrieven herlezen in het archief.

Aziatische hoornaar, Nieuws

Eindrapport 2022 bestrijding Aziatische hoornaar

De opdracht tot opsporing en neutralisatie van nesten van de Aziatische hoornaar werd door de Vlaamse overheid toegewezen aan het Vlaams Bijeninstituut eind april 2022 waarna het Vlaams Bijeninstituut onmiddellijk gestart is met de werkzaamheden. Het eindrapport 2022 is nu ook beschikbaar online via dit bericht.

Nieuws

Gezocht: Grafisch ontwerper

Het Vlaams Bijeninstituut is op zoek naar een grafisch ontwerper die kan helpen met o.a. ontwerpen van affiches, nieuwsbrieven, reclamefolders en promomateriaal. Maar ook met het uitwerken van een jong grafisch design voor onze online media. Je helpt meedenken over marketingacties en gaat mee op zoek naar nieuwe opportuniteiten.

Events, Imkercursus, Nieuws

Cursus beginnend imker IWG Durme

In december start de Imkerwerkgroep Durme (IWG) met een nieuwe lessenreeks. De eerste les vindt plaats op 10/12/2022 in het BC Molsbroek – Molsbergen 1 te Lokeren. De cursus wordt gegeven vanuit de visie van de Imkerwerkgroep, namelijk op een zo natuurlijk mogelijke manier imkeren.

Nieuws

Groene school

Het Vlaams Bijeninstituut heeft een eerste dossier mee uitgewerkt met een grote school. Deze wil de diverse speelplaatsen en toegangswegen ontharden en groen maken. Bij uitwerking zal VBI de werkzaamheden van aanplant begeleiden.

Nieuws

Nieuw IT talent in huis

Het Vlaams Bijeninstituut zet zeer sterk in op de moderne media en IT-technologie om onze organisatie zo efficiënt en vloeiend mogelijk te maken. De elektronische wereld geeft immense mogelijkheden maar kent echter ook valkuilen. We zijn dan ook verheugd dhr. Thomas Berton te mogen verwelkomen.

Menu