Bijenmobiel

Huur onze bijenmobiel

De bijenmobiel is een rijdende didactische tentoonstelling met educatief materiaal. Hij is eigendom van het Vlaams Bijeninstituut en je kan hem ontlenen tegen een waarborg van 250 euro, waarvan 5 euro administratieve kosten worden afgehouden.

Zowel voor het kleuter-, lager- als secundair (buitengewoon) onderwijs vind je didactisch materiaal voor het verduidelijken van het leven van de bij. Niet alleen de honingbij, maar ook solitaire bijen, wespen en hommels komen aan bod.

Inhoud bijenmobiel

Veertien pancarten met telkens drie foto’s (dus 42 afbeeldingen) nemen je mee in het leven van de honing- en de solitaire bij en laat je de verschillen zien tussen bijen, wespen en hommels. Ook worden de verschillende bijenproducten; honing, was, propolis enz. behandeld. Deze pancarten bevestig je in een wip op kliksysteem panelen voor opstellingen in alle figuren.

Deze 42 panelen zijn ook verwerkt in 7 educatieve 6-raam presentatiekasten met telkens 6 foto’s per kast. Je opent een kast, schuift de afbeelding eruit en kan de afbeelding bekijken. Ideaal voor leerlingen om vragenlijsten op te lossen.

Verder is er een bijenkorf en een educatieve presentatiekast (9-ramer) in de bijenmobiel aanwezig.

Je kan na bevestiging de bijenmobiel ophalen op volgend adres: Geneinde 91 in Westerlo

Denk eraan om een correcte nummerplaat mee te brengen, conform het trekkend voertuig!

Je kan zelfs met de shelter-tent en de presentatietafeltjes een stand op de speelplaats organiseren, waar alles uitgesteld kan worden. Een aanrader!

Reserveren    Door dit inschrijvingsformulier in te vullen, verklaar je je akkoord met de privacyverklaring van het VBI. Je contactgegevens worden enkel gebruikt bij de verdere behandeling van jouw vraag en worden niet gedeeld met derden. In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake privacy heb je o.a. het recht om je gegevens te raadplegen, te verbeteren, te wissen. Wens je inzage in je gegevens, wens je deze te verbeteren of te wissen, dan kun je een aanvraag doen via onze website. Daar vind je ook meer informatie over ons privacybeleid.


    Menu