Bijenmobiel

Huur onze bijenmobiel

De bijenmobiel is een rijdende didactische tentoonstelling met educatief materiaal en is eigendom van het Vlaams Bijeninstituut.
De bijenmobiel kan maximaal 3 dagen achter elkaar gehuurd worden.
Voor elke categorie wordt een waarborg gesteld van €250.

De bijenmobiel kan GRATIS gehuurd worden door:

 • Imkerverenigingen aangesloten bij VBI.
 • Aangesloten leden met imkerservice.
 • Scholen en leerkrachten maar enkel voor weekdagen.
  Scholen (o.v.v. directeur) in Vlaanderen krijgen daarbij indien zij dit niet weigeren een gratis lidmaatschap aangeboden van het VBI.
 • Partners van het VBI.

 

De huurprijs bedraagt €40 voor:

 • Imkerverenigingen NIET aangesloten bij VBI.
 • Verenigingen allerlei aard.
 • Privé personen.
 • Scholen en leerkrachten gedurende weekend.

 

Bedrijven betalen €100 voor het gebruik van de bijenmobiel.

De huurprijzen zijn BTW inclusief (21%).

Zowel voor het kleuter-, lager- als secundair (buitengewoon) onderwijs vind je didactisch materiaal voor het verduidelijken van het leven van de bij.
Niet alleen de honingbij, maar ook solitaire bijen, wespen en hommels komen aan bod.

Inhoud bijenmobiel

Veertien pancarten met telkens drie foto’s (dus 42 afbeeldingen) nemen je mee in het leven van de honing- en de solitaire bij en laat je de verschillen zien tussen bijen, wespen en hommels. Ook worden de verschillende bijenproducten; honing, was, propolis enz. behandeld. Deze pancarten bevestig je in een wip op kliksysteem panelen voor opstellingen in alle figuren.

Deze 42 panelen zijn ook verwerkt in 7 educatieve 6-raam presentatiekasten met telkens 6 foto’s per kast. Je opent een kast, schuift de afbeelding eruit en kan de afbeelding bekijken. Ideaal voor leerlingen om vragenlijsten op te lossen.

Verder is er een bijenkorf en een educatieve presentatiekast (9-ramer) in de bijenmobiel aanwezig.

Je kan na bevestiging de bijenmobiel ophalen op volgend adres: Geneinde 91 in Westerlo

Denk eraan om een correcte nummerplaat mee te brengen, conform het trekkend voertuig!

Je kan zelfs met de shelter-tent en de presentatietafeltjes een stand op de speelplaats organiseren, waar alles uitgesteld kan worden. Een aanrader!

Reserveren  Door dit inschrijvingsformulier in te vullen, verklaar je je akkoord met de privacyverklaring van het VBI. Je contactgegevens worden enkel gebruikt bij de verdere behandeling van jouw vraag en worden niet gedeeld met derden. In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake privacy heb je o.a. het recht om je gegevens te raadplegen, te verbeteren, te wissen. Wens je inzage in je gegevens, wens je deze te verbeteren of te wissen, dan kun je een aanvraag doen via onze website. Daar vind je ook meer informatie over ons privacybeleid.


  Menu