Bijenmobiel

Huur onze bijenmobiel

De bijenmobiel is een rijdende didactische tentoonstelling met educatief materiaal. Hij is eigendom van het Vlaams Bijeninstituut en je kan hem ontlenen tegen een waarborg van 250 euro, waarvan 5 euro administratieve kosten worden afgehouden.

Zowel voor het kleuter-, lager- als secundair (buitengewoon) onderwijs vind je didactisch materiaal voor het verduidelijken van het leven van de bij. Niet alleen de honingbij, maar ook solitaire bijen, wespen en hommels komen aan bod.

Inhoud bijenmobiel

Veertien pancarten met telkens drie foto’s (dus 42 afbeeldingen) nemen je mee in het leven van de honing- en de solitaire bij en laat je de verschillen zien tussen bijen, wespen en hommels. Ook worden de verschillende bijenproducten; honing, was, propolis enz. behandeld. Deze pancarten bevestig je in een wip op kliksysteem panelen voor opstellingen in alle figuren.

Deze 42 panelen zijn ook verwerkt in 7 educatieve 6-raam presentatiekasten met telkens 6 foto’s per kast. Je opent een kast, schuift de afbeelding eruit en kan de afbeelding bekijken. Ideaal voor leerlingen om vragenlijsten op te lossen.

Verder is er een bijenkorf en een educatieve presentatiekast (9-ramer) in de bijenmobiel aanwezig.

Je kan zelfs met de shelter-tent en de presentatietafeltjes een stand op de speelplaats organiseren, waar alles uitgesteld kan worden. Een aanrader!

Standplaats

De standplaats van de Bijenmobiel is de APB Hooibeekhoeve te Geel, het praktijk- en voorlichtingscentrum voor melkveehouderij, voedergewassen en plattelands-ontwikkeling in de provincie Antwerpen.

Reserveren

Reserveren kan door contact te nemen met:
APB Hooibeekhoeve
Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel
Telefoon: 014 85 27 07

of door naar deze website te gaan:
Ontleen de bijenmobiel – Provincie Antwerpen

Menu