13/04/2021

Afl. 8: Zwermlokkasten & automatische zwerfvangers

Wat is een zwermlokkast en waar moet je op letten bij gebruik ? Er bestaat zelfs zoiets als automatische zwermvangers. Hoe werkt dat ?

Andere berichten

Afl. 21 : Startdag v/d “Week van de Bij”

Zondag 29 mei 2022 was de startdag van “de Week van de Bij” in het Netepaleis in Nijlen. Het VBI was met velen aanwezig. We konden enkele boeiende interviews afnemen die we graag met u delen in deze BeeTV-aflevering.

Afl. 20: De week van de bij

In deze special vertelt bezieler Bart Vandepoele over de geschiedenis en het doel van de “Week van de Bij”. Nadien volgt een reportage over “de Tuin van Kina” waar dit jaar een speciale tentoonstelling over de wilde bij getoond wordt.

Afl. 19: Het voedselbos

In deze aflevering van BeeTV bekijken we de aanplant van een voedselbos, een nieuw fenomeen dat heel wat goeds inhoudt voor biodiversiteit en bijen. In een tweede reportage leren we de methode van professor Thomas Seeley om wilde honingbijen in de natuur op te sporen.

BeeTV maart 2022

Voor de maand Maart hadden we voor BeeTV een prachtige reportage van één uur voor jullie gereed staan die handelt over de bijenproblemen in Rusland. Bij het plaatsen van de trailer eind februari werden we echter geconfronteerd met reacties van politiek karakter.

Afl. 17: Propolis & apitherapie

De BeeTV aflevering van februari handelt onder meer over Propolis en zijn gebruik in de Apitherapie, over fruitteelt in Limburg en over het ontharden van je eigen tuin.

Afl. 16: De Wilg

Het nieuwe BeeTV team presenteert haar eerste uitzending. De zeer belangrijke stuifmeel-leverancier, de Wilg, komt in beeld. Welke soorten zijn het beste voor onze bijen en hoe zorg je er voor dat ze bij u kunnen staan ?

Menu