Einde door de overheid betaalde nestverdelgingen

Aziatische hoornaar

UPDATE!

Einde contract 2022 tussen Vlaamse overheid en VBI

Het contract met de overheid (ANB en Landbouw & Visserij) stipuleerde een einddatum van 31 oktober om de verdelgingen te stoppen.

De natuur laat zich natuurlijk niet agenderen en we hebben reeds enkele weken gesprekken gevoerd om deze datum te verlengen.

De overheid had daar zeker oor naar en verlenging zou effectief mogelijk zijn.

De voorziene budgetlimiet is echter ook bereikt.

Het contract 2022 tussen de Vlaamse overheid en VBI is dus afgelopen.  We eindigen met meer dan 1000 verdelgde nesten wat ongezien is.

Alle contractuele bestrijders werden geïnformeerd over het einde van het contract.

Het heeft nog steeds zin om nesten te zoeken en te melden, ook al worden die misschien niet meer verdelgd.  Het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van nestverdelging is bijvoorbeeld een goede reden om te blijven melden.

Wij vragen dus zeker de opsporingen van nesten verder te willen zetten.

Het Vlaams Bijeninstituut en ANB en departement Landbouw & Visserij danken alvast alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om te helpen!

Andere berichten

Nieuws

Preview van een toespraak op de BIJeenkomst

De toespraken van Prof Callaerts, Prof Van Alphen en dhr. Janssen zijn te bekijken op het VBI-ledenportaal. Hebt u als lid geen login voor het ledenportaal, neem contact met de ledenadministratie via ledenadministratie@vbi.vlaanderen .

Nieuws

De winnaar van de fotowedstrijd 2023 is gekend.

De derde prijs ging naar Nathalie Bellens – Fabiszewska met haar foeragerende honingbij op lavendel. De tweede prijs ging naar Peter Beyer met een compositie van honingbijen op raat. De winnaar is Tiffany Heymans met haar portret van een wimperflankzandbij.

Menu