Einde door de overheid betaalde nestverdelgingen

Aziatische hoornaar

UPDATE!

Einde contract 2022 tussen Vlaamse overheid en VBI

Het contract met de overheid (ANB en Landbouw & Visserij) stipuleerde een einddatum van 31 oktober om de verdelgingen te stoppen.

De natuur laat zich natuurlijk niet agenderen en we hebben reeds enkele weken gesprekken gevoerd om deze datum te verlengen.

De overheid had daar zeker oor naar en verlenging zou effectief mogelijk zijn.

De voorziene budgetlimiet is echter ook bereikt.

Het contract 2022 tussen de Vlaamse overheid en VBI is dus afgelopen.  We eindigen met meer dan 1000 verdelgde nesten wat ongezien is.

Alle contractuele bestrijders werden geïnformeerd over het einde van het contract.

Het heeft nog steeds zin om nesten te zoeken en te melden, ook al worden die misschien niet meer verdelgd.  Het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van nestverdelging is bijvoorbeeld een goede reden om te blijven melden.

Wij vragen dus zeker de opsporingen van nesten verder te willen zetten.

Het Vlaams Bijeninstituut en ANB en departement Landbouw & Visserij danken alvast alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om te helpen!

Andere berichten

Aziatische hoornaar, Nieuws

Eindrapport 2022 bestrijding Aziatische hoornaar

De opdracht tot opsporing en neutralisatie van nesten van de Aziatische hoornaar werd door de Vlaamse overheid toegewezen aan het Vlaams Bijeninstituut eind april 2022 waarna het Vlaams Bijeninstituut onmiddellijk gestart is met de werkzaamheden. Het eindrapport 2022 is nu ook beschikbaar online via dit bericht.

Nieuws

Gezocht: Grafisch ontwerper

Het Vlaams Bijeninstituut is op zoek naar een grafisch ontwerper die kan helpen met o.a. ontwerpen van affiches, nieuwsbrieven, reclamefolders en promomateriaal. Maar ook met het uitwerken van een jong grafisch design voor onze online media. Je helpt meedenken over marketingacties en gaat mee op zoek naar nieuwe opportuniteiten.

Menu