Afl. 21 : Startdag v/d  ‘ Week van de Bij

Zondag 29 mei 2022, het Netepaleis te Nijlen

We zijn op “De week van de bij”

We spreken minister Zuhal Demir over haar nieuwe plan voor bestuivers.
We interviewen de burgemeesters van Nijlen en Berlaar over hun bijenvriendelijke gemeente.
Bart, bezieler van de week van de bij, spreekt over samenwerken.
De mensen van expertisecentrum Aziatische hoornaar geven duiding over de bestrijding.
Rob Triest vertelt over zijn wedervaren met de Vlaamse cursisten korfvlechten.
Onze VBI-ambassadeur korfimkeren vertelt over de korfimkerij
en tenslotte volgt een kort gesprek met de voorzitter van het Vlaams Bijeninstituut.

Veel kijkplezier !!

Andere berichten

BeeTV februari 2023 (trailer)

Honing heeft een bijzonder grote therapeutische waarde waar het wondverzorging betreft. In de BeeTV van februari wordt dit haarfijn uitgelegd.

Afl. 26: winter BBQ met honing en 5 boekbesprekingen

In deze kerstspecial organiseren we een winter BBQ met gerechten met honing. We bespreken ook 5 mooie en interessante boeken over bijen die zeker niet mogen ontbreken bij de bijenliefhebbers. Het was een druk maar prachtig jaar. Prettige feestdagen!

Afl. 24: Wat kan industrie voor bijen betekenen ?

Ons Vlaamse landschap kent vele hectaren industrieel landschap. Ook binnen de industriële gemeenschap bestaan er bedrijven die echt inzetten op natuur en bijen. We volgen een landschapsarchitect met zijn verwezenlijkingen binnen een industriële site.

Afl. 23 : Honingbijen in de zorgsector

Een nog vrij onbekend werkterrein voor de Vlaamse imkers ligt hem bij de zorgsector. Het Vlaams Bijeninstituut wordt veel bevraagd om tuinen bij organisaties binnen de zorg bijenvriendelijker te maken. Wat kunnen bijen voor de zorgsector betekenen?

Afl. 22: Imkeren in Bokrijk

In deze aflevering bezoeken we het openluchtmuseum te Bokrijk waar het ambacht van het imkeren op twee manieren getoond wordt; de moderne manier en de werkwijze met korven. Verder in deze aflevering volgt een reportage over de wilde bijen te Bokrijk.

Menu