Bestrijding Aziatische hoornaar

In het kort

De opdracht tot opsporing en neutralisatie van nesten van de Aziatische hoornaar werd door de Vlaamse overheid toegewezen aan het Vlaams Bijeninstituut eind april 2022 waarna het Vlaams Bijeninstituut onmiddellijk gestart is met de werkzaamheden.

Er werden door de vrijwilligers van het Vlaams Bijeninstituut in 2022 (tot 31 oktober) 1710 uren besteedt aan het contract. Gezien nog vele facturen ons zullen bereiken, zal dit nog vermeerderen.

Ondanks het hoger aantal nesten betekent dit cijfer dat lager ligt dan 2021 een verhoging van de efficiëntie binnen onze diensten.

Het Vlaams Bijeninstituut heeft zeer actief de Vlaamse bevolking trachten te informeren.  De informatie werd ook verder verspreid via imkerverenigingen en ander vormen van verenigingsleven. Ook de Vespawatchers hielpen mee aan het verspreiden van informatie.

Je kan het volledige rapport via deze link bekijken: Eindrapport 2022 bestrijding Aziatische hoornaar

Andere berichten

Nieuws

Preview van een toespraak op de BIJeenkomst

De toespraken van Prof Callaerts, Prof Van Alphen en dhr. Janssen zijn te bekijken op het VBI-ledenportaal. Hebt u als lid geen login voor het ledenportaal, neem contact met de ledenadministratie via ledenadministratie@vbi.vlaanderen .

Nieuws

De winnaar van de fotowedstrijd 2023 is gekend.

De derde prijs ging naar Nathalie Bellens – Fabiszewska met haar foeragerende honingbij op lavendel. De tweede prijs ging naar Peter Beyer met een compositie van honingbijen op raat. De winnaar is Tiffany Heymans met haar portret van een wimperflankzandbij.

Menu