Afl. 13: Imkervereniging Klein Brabant Sint-Ambrosius vzw

We brengen een bezoek aan de actieve imkervereniging St-Ambrosius in Klein Brabant. Deze imkervereniging staat in de kijker wegens hun lokale werking waarbij partnership een sleutelrol speelt.

Andere berichten

Afl. 20: De week van de bij

In deze special vertelt bezieler Bart Vandepoele over de geschiedenis en het doel van de “Week van de Bij”. Nadien volgt een reportage over “de Tuin van Kina” waar dit jaar een speciale tentoonstelling over de wilde bij getoond wordt.

Afl. 19: Het voedselbos

In deze aflevering van BeeTV bekijken we de aanplant van een voedselbos, een nieuw fenomeen dat heel wat goeds inhoudt voor biodiversiteit en bijen. In een tweede reportage leren we de methode van professor Thomas Seeley om wilde honingbijen in de natuur op te sporen.

BeeTV maart 2022

Voor de maand Maart hadden we voor BeeTV een prachtige reportage van één uur voor jullie gereed staan die handelt over de bijenproblemen in Rusland. Bij het plaatsen van de trailer eind februari werden we echter geconfronteerd met reacties van politiek karakter.

Afl. 17: Propolis & apitherapie

De BeeTV aflevering van februari handelt onder meer over Propolis en zijn gebruik in de Apitherapie, over fruitteelt in Limburg en over het ontharden van je eigen tuin.

Afl. 16: De Wilg

Het nieuwe BeeTV team presenteert haar eerste uitzending. De zeer belangrijke stuifmeel-leverancier, de Wilg, komt in beeld. Welke soorten zijn het beste voor onze bijen en hoe zorg je er voor dat ze bij u kunnen staan ?

Afl. 15: Koken met wild en honing

Wild en honing matchen zeer goed met elkaar. In het kader v/d samenwerking tussen Hubertus Vereniging Vlaanderen en het Vlaams Bijeninstituut worden twee topgerechten getoond.

Menu