15/12/2020

Afl. 4: Koken met honing

Wij zijn deze keer te gast bij Streekbelevingscentrum Craywinckelhof en Chef Wim gaat heerlijk voor ons koken.

Andere berichten

BeeTV oktober 2022 (trailer)

Industriële omgevingen kunnen zeer waardevol gemaakt worden voor natuur, biodiversiteit en bijen. We volgen een landschapsarchitect met zijn project.

Afl. 23 : Honingbijen in de zorgsector

Een nog vrij onbekend werkterrein voor de Vlaamse imkers ligt hem bij de zorgsector. Het Vlaams Bijeninstituut wordt veel bevraagd om tuinen bij organisaties binnen de zorg bijenvriendelijker te maken. Wat kunnen bijen voor de zorgsector betekenen?

Afl. 22: Imkeren in Bokrijk

In deze aflevering bezoeken we het openluchtmuseum te Bokrijk waar het ambacht van het imkeren op twee manieren getoond wordt; de moderne manier en de werkwijze met korven. Verder in deze aflevering volgt een reportage over de wilde bijen te Bokrijk.

Afl. 21 : Startdag v/d “Week van de Bij”

Zondag 29 mei 2022 was de startdag van “de Week van de Bij” in het Netepaleis in Nijlen. Het VBI was met velen aanwezig. We konden enkele boeiende interviews afnemen die we graag met u delen in deze BeeTV-aflevering.

Afl. 20: De week van de bij

In deze special vertelt bezieler Bart Vandepoele over de geschiedenis en het doel van de “Week van de Bij”. Nadien volgt een reportage over “de Tuin van Kina” waar dit jaar een speciale tentoonstelling over de wilde bij getoond wordt.

Afl. 19: Het voedselbos

In deze aflevering van BeeTV bekijken we de aanplant van een voedselbos, een nieuw fenomeen dat heel wat goeds inhoudt voor biodiversiteit en bijen. In een tweede reportage leren we de methode van professor Thomas Seeley om wilde honingbijen in de natuur op te sporen.

Menu