BeeTV aflevering december 2021

Afl. 15: Koken met wild en honing

We schotelen u twee sterrengerechten voor met de combinatie wild en honing. Twee smaken die zeer goed met elkaar samengaan. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u deze klasse-gerechten thuis kan maken. Voor de feestdagen kan je hier uw gasten mee verleiden en verrassen. In samenwerking met Hubertus Vereniging Vlaanderen en campus Coovi. Smakelijk.

Het schriftelijk recept is te vinden in het ledenportaal.

Andere berichten

Afl. 24: Wat kan industrie voor bijen betekenen ?

Ons Vlaamse landschap kent vele hectaren industrieel landschap. Ook binnen de industriële gemeenschap bestaan er bedrijven die echt inzetten op natuur en bijen. We volgen een landschapsarchitect met zijn verwezenlijkingen binnen een industriële site.

Afl. 23 : Honingbijen in de zorgsector

Een nog vrij onbekend werkterrein voor de Vlaamse imkers ligt hem bij de zorgsector. Het Vlaams Bijeninstituut wordt veel bevraagd om tuinen bij organisaties binnen de zorg bijenvriendelijker te maken. Wat kunnen bijen voor de zorgsector betekenen?

Afl. 22: Imkeren in Bokrijk

In deze aflevering bezoeken we het openluchtmuseum te Bokrijk waar het ambacht van het imkeren op twee manieren getoond wordt; de moderne manier en de werkwijze met korven. Verder in deze aflevering volgt een reportage over de wilde bijen te Bokrijk.

Afl. 21 : Startdag v/d “Week van de Bij”

Zondag 29 mei 2022 was de startdag van “de Week van de Bij” in het Netepaleis in Nijlen. Het VBI was met velen aanwezig. We konden enkele boeiende interviews afnemen die we graag met u delen in deze BeeTV-aflevering.

Afl. 20: De week van de bij

In deze special vertelt bezieler Bart Vandepoele over de geschiedenis en het doel van de “Week van de Bij”. Nadien volgt een reportage over “de Tuin van Kina” waar dit jaar een speciale tentoonstelling over de wilde bij getoond wordt.

Menu