BeeTV aflevering december 2021

Afl. 15: Koken met wild en honing

We schotelen u twee sterrengerechten voor met de combinatie wild en honing. Twee smaken die zeer goed met elkaar samengaan. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u deze klasse-gerechten thuis kan maken. Voor de feestdagen kan je hier uw gasten mee verleiden en verrassen. In samenwerking met Hubertus Vereniging Vlaanderen en campus Coovi. Smakelijk.

Het schriftelijk recept is te vinden in het ledenportaal.

Andere berichten

Afl. 27: Wondverzorging + Achter de schermen van …

In deze aflevering van BeeTV vertelt Liesbeth over de kracht van honing bij het verzorgen van wonden. Het tweede deel geeft ons een blik achter de schermen van reportagemakers bij de laatste honingjagers in de Himalaya.

Afl. 26: winter BBQ met honing en 5 boekbesprekingen

In deze kerstspecial organiseren we een winter BBQ met gerechten met honing. We bespreken ook 5 mooie en interessante boeken over bijen die zeker niet mogen ontbreken bij de bijenliefhebbers. Het was een druk maar prachtig jaar. Prettige feestdagen!

Afl. 24: Wat kan industrie voor bijen betekenen ?

Ons Vlaamse landschap kent vele hectaren industrieel landschap. Ook binnen de industriële gemeenschap bestaan er bedrijven die echt inzetten op natuur en bijen. We volgen een landschapsarchitect met zijn verwezenlijkingen binnen een industriële site.

Afl. 23 : Honingbijen in de zorgsector

Een nog vrij onbekend werkterrein voor de Vlaamse imkers ligt hem bij de zorgsector. Het Vlaams Bijeninstituut wordt veel bevraagd om tuinen bij organisaties binnen de zorg bijenvriendelijker te maken. Wat kunnen bijen voor de zorgsector betekenen?

Afl. 22: Imkeren in Bokrijk

In deze aflevering bezoeken we het openluchtmuseum te Bokrijk waar het ambacht van het imkeren op twee manieren getoond wordt; de moderne manier en de werkwijze met korven. Verder in deze aflevering volgt een reportage over de wilde bijen te Bokrijk.

Menu