06/08/2021

10 stappen naar natuurlijk imkeren

Bijen houden die geen varroa behandeling nodig hebben om te overleven? Het kan!

Miljoenen jaren leefden bijen zonder enige menselijke interventie in holle bomen of rotsspleten. Van nature kunnen ze zich verweren tegen virussen, bacteriën en vervelende parasieten zoals varroa. Op verschillende plaatsen in Europa vinden we nog bijenvolken die overleven in de natuur. Wat kunnen we hiervan leren om ook als imker bijenvolken te houden die we op een natuurlijke manier kunnen laten overleven in de winter?

In 10 stappen vertelt Pieter Wuyts ons hoe hij de overstap maakte naar natuurlijk imkeren.

De voordracht vindt plaats in de spiegeltent bij kinderboerderij ‘t Karrewiel in Grobbendonk.

Deelname is gratis, we vragen je wel je komst te bevestigen via info@imkersneteland.be of via dit inschrijvingsformulier. Kan je er niet zijn, dan is een bezoek aan zijn site ook mogelijk: www.bijdepieter.be

Andere berichten

Aziatische hoornaar, Nieuws

Word professionele verdelger

De bestrijding van de Aziatische hoornaar is een zorg van ieder imker, natuurliefhebber en overheid. De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot en verspreidt zich in een hoog tempo in Vlaanderen. In 2022 zijn om en bij de 250 nesten verdelgd. Ervaring in het buitenland leert ons dat vanaf nu een grote stijging in aantallen te verwachten is.

Aziatische hoornaar, Nieuws

Ga mee op zoek

De strijd tegen de Aziatische hoornaar kan momenteel slechts op één werkwijze uitgevoerd worden. Dit is een actieve opsporing van het nest. Doe mee!

Menu