16/11/2021

Prof. Dr Bertram Brenig is de winnaar van de Greater Good Award 2021

Prof. Dr Bertram Brenig, Universiteit van Goettingen, Duitsland, is de winnaar van de Greater Good Award 2021 voor zijn onderzoek naar de westerse honingbij. Prof. Dr. Brenig en zijn medewerkers zullen genomics gebruiken om kwetsbaarheden te begrijpen die van invloed zijn op de westerse honingbij, een van de meest efficiënte bestuivers die met bijzondere uitdagingen en bevolkingsafname wordt geconfronteerd.

Prof. Dr Brenig en zijn medewerker Dr Kaspar Bienefeld van het Institute of Bee Research aan de Hohen Neuendorf & Humboldt Universiteit van Berlijn, zijn van plan om vergelijkende sequencing van het hele genoom, genoombrede associatieanalyse en epigenomische profilering te gebruiken om het genetisch gecontroleerde gedragsverschil van resistentie te ontrafelen van honingbijen tegen plagen door parasieten.

Details in videoformaat te bekijken via het ledenportaal (mediatheek).

+ nieuw op het ledenportaal :

  • E-learning video waarbij Professor Seeley uitlegt wat het principe is van Darwiniaans imkeren.
  • Mediatheek Zwermcontrole – door de geheime taal van een bijenzwerm te begrijpen, is het mogelijk om ze de meest buitengewone dingen te laten doen.

Andere berichten

Events, Nieuws

Gamefair Belgium

Het Vlaams Bijeninstituut is verheugd je te verwelkomen op de 2e editie van Gamefair Belgium op 24, 25 en 26 mei 2024 op het Landgoed Duras.
‘Hét ontmoetingspunt van het jaar voor buitenmensen.’

Events

Planten- en Bijenmarkt

Op 7 April 2024 van 10 tot 17 uur organiseert De liefhebbers van ‘t zoet een planten & Bijenmarkt.

Kom naar Buzzzing
Events

Kom naar Buzzzing

Ook last van gezzzoem tussen je oren? Van kleine liedjes die altijd maar luider en luider en LUIDER door je lichaam gonzen? Je voet tikt, je lippen kriebelen, je heupen wiegen.

Menu