02/05/2022

Dienstverlening van het VBI aan bedrijven die hun terreinen bijenvriendelijk en biodivers wensen te maken.

Deze week heeft het Vlaams Bijeninstituut aan VOKA (Vlaamse netwerk van ondernemingen) zijn service voorgesteld om de terreinen van de Vlaamse bedrijven om te vormen tot waardevolle tuinen.

De eer viel de beurt aan VOKA Kempen om de eerste lezing bij te wonen.

Het Vlaams Bijeninstituut gaat voor bijenvriendelijke bedrijfsterreinen en biedt hulp aan bedrijven die conform de Greendeals van het departement omgeving hun bedrijfsterreinen bio-divers wensen te maken. Ons streven is de grote bedrijfsterreinen te voorzien van drachtplanten voor onze bijen.

In deze video kunt u een gedeelte van de presentatie bekijken.

Andere berichten

BeeTV, Nieuws

BeeTV februari 2023 (trailer)

Honing heeft een bijzonder grote therapeutische waarde waar het wondverzorging betreft. In de BeeTV van februari wordt dit haarfijn uitgelegd.

Nieuws

Nieuwe kernmedewerker hulp vertaler

Wij wensen u te informeren dat mevr. Els Wynant de taak van vertaler op zich neemt. Els zal diverse teksten van wetenschappelijke aard en buitenlandse oorsprong onder de loep nemen en vertalen in het Nederlands.

Nieuws

Nieuwe kernmedewerker VBI Kids

Wij wensen u te informeren dat mevr. Mien Goris de taak van medewerker van onze jeugdwerking VBI KIDS op zich neemt. Mien gaat Wim begeleiden in de werking naar scholen in het bijzonder en kinderen in het algemeen toe.

Menu