Nieuws

Vlaams patrijzenproject : groepsaankoop zaadmengsels

Wildbeheereenheden (WBE’s) aangesloten bij het Vlaams Patrijzenproject kunnen ieder jaar deelnemen aan een groepsaankoop zaadmengsels voor het aanleggen van wildakkers, georganiseerd door Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Wildakkers zorgen voor beschutting tegen predatoren en slechte weersomstandigheden en voorzien aan voedsel in de vorm van groenvoer en zaden voor allerlei wildsoorten en akkervogels.

In samenwerking met het Vlaams Bijeninstituut werd het ‘Hubertus mengsel‘ geoptimaliseerd voor insecten en bijen. De WBE’s konden ook kiezen voor het ‘Partridge mengsel‘, specifiek ontwikkeld voor de noden van patrijzen en andere akkervogels. Verder waren er ook enkele groenbemesters beschikbaar.

Dit jaar werd er voor meer dan 2 ton aan zaadmengsels besteld.

Momenteel bekijkt Hubertus Vereniging Vlaanderen hoe we deze groepsaankoop volgend jaar kunnen uitbreiden over alle Vlaamse WBE’s.

Bron: De Vlaamse Jager, tijdschrift van Hubertus Vereniging Vlaanderen

Andere berichten

Aziatische hoornaar, Nieuws

Ga mee op zoek

De strijd tegen de Aziatische hoornaar kan momenteel slechts op één werkwijze uitgevoerd worden. Dit is een actieve opsporing van het nest. Doe mee!

Aziatische hoornaar, Nieuws

Word professionele verdelger

De bestrijding van de Aziatische hoornaar is een zorg van ieder imker, natuurliefhebber en overheid. De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot en verspreidt zich in een hoog tempo in Vlaanderen. In 2022 zijn om en bij de 250 nesten verdelgd. Ervaring in het buitenland leert ons dat vanaf nu een grote stijging in aantallen te verwachten is.

Menu