Nieuws

Vlaams patrijzenproject : groepsaankoop zaadmengsels

Wildbeheereenheden (WBE’s) aangesloten bij het Vlaams Patrijzenproject kunnen ieder jaar deelnemen aan een groepsaankoop zaadmengsels voor het aanleggen van wildakkers, georganiseerd door Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Wildakkers zorgen voor beschutting tegen predatoren en slechte weersomstandigheden en voorzien aan voedsel in de vorm van groenvoer en zaden voor allerlei wildsoorten en akkervogels.

In samenwerking met het Vlaams Bijeninstituut werd het ‘Hubertus mengsel‘ geoptimaliseerd voor insecten en bijen. De WBE’s konden ook kiezen voor het ‘Partridge mengsel‘, specifiek ontwikkeld voor de noden van patrijzen en andere akkervogels. Verder waren er ook enkele groenbemesters beschikbaar.

Dit jaar werd er voor meer dan 2 ton aan zaadmengsels besteld.

Momenteel bekijkt Hubertus Vereniging Vlaanderen hoe we deze groepsaankoop volgend jaar kunnen uitbreiden over alle Vlaamse WBE’s.

Bron: De Vlaamse Jager, tijdschrift van Hubertus Vereniging Vlaanderen

Andere berichten

Nieuws

Bericht van Sciensano aan imkers

Op de voorbije vergadering van het EURL bijenziekten en op de COLOSS meeting werd er aandacht besteed aan de Tropilaelaps mijt, een externe parasiet van bijen die momenteel niet in Europa voorkomt.

Nieuws

Product terugroeping

Stuifmeelpollen van Bijenhof!
In overleg met het FAVV haalt Bijenhof BV stuifmeelkorrels (200 g en 450 g) uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens te hoog gehalte Pyrrolizidine alkaloïden.

Menu