Nieuws

Vlaams patrijzenproject : groepsaankoop zaadmengsels

Wildbeheereenheden (WBE’s) aangesloten bij het Vlaams Patrijzenproject kunnen ieder jaar deelnemen aan een groepsaankoop zaadmengsels voor het aanleggen van wildakkers, georganiseerd door Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Wildakkers zorgen voor beschutting tegen predatoren en slechte weersomstandigheden en voorzien aan voedsel in de vorm van groenvoer en zaden voor allerlei wildsoorten en akkervogels.

In samenwerking met het Vlaams Bijeninstituut werd het ‘Hubertus mengsel‘ geoptimaliseerd voor insecten en bijen. De WBE’s konden ook kiezen voor het ‘Partridge mengsel‘, specifiek ontwikkeld voor de noden van patrijzen en andere akkervogels. Verder waren er ook enkele groenbemesters beschikbaar.

Dit jaar werd er voor meer dan 2 ton aan zaadmengsels besteld.

Momenteel bekijkt Hubertus Vereniging Vlaanderen hoe we deze groepsaankoop volgend jaar kunnen uitbreiden over alle Vlaamse WBE’s.

Bron: De Vlaamse Jager, tijdschrift van Hubertus Vereniging Vlaanderen

Andere berichten

Nieuws

Preview van een toespraak op de BIJeenkomst

De toespraken van Prof Callaerts, Prof Van Alphen en dhr. Janssen zijn te bekijken op het VBI-ledenportaal. Hebt u als lid geen login voor het ledenportaal, neem contact met de ledenadministratie via ledenadministratie@vbi.vlaanderen .

Nieuws

De winnaar van de fotowedstrijd 2023 is gekend.

De derde prijs ging naar Nathalie Bellens – Fabiszewska met haar foeragerende honingbij op lavendel. De tweede prijs ging naar Peter Beyer met een compositie van honingbijen op raat. De winnaar is Tiffany Heymans met haar portret van een wimperflankzandbij.

Menu