24/08/2021

PERSBERICHT van NOD Apiary Ireland Ltd

FORMIC PRO® VERKRIJGT VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN IN 23 EUROPESE LANDEN

Imkers in heel Europa hebben nu een nieuw hulpmiddel om de verwoestende Varroa-destructormijt te bestrijden door middel van mierenzuur. NOD Apiary Ireland Ltd. is verheugd aan te kondigen dat de HPRA (The Health Products Regulatory Authority) en 22 andere Europese regionale autoriteiten (waaronder het Belgische FAVV) een vergunning voor het in de handel brengen hebben verleend aan NOD’s nieuwste diergeneesmiddel met verlengde houdbaarheid: Formic Pro®.

Duurzame en verlengde houdbaarheid

Formic Pro® heeft een houdbaarheid van 24 maanden waarvoor geen temperatuurgecontroleerde opslag nodig is. Deze belangrijke ontwikkelingen in de technologie voor de bescherming van bijen bieden distributeurs en imkers een extra effectieve behandeling voor Varroasis die veiliger en gebruiksvriendelijker is.

Formic Pro® is een volledig natuurlijk product vervaardigd in gebruiksklare polysacharidegelstrips die volledig biologisch afbreekbaar zijn. De eco-papieren wikkel is ontworpen om een langzame afgifte van het actieve ingrediënt (mierenzuur) te bieden. Tijdens de behandelingsperiode van 7 dagen veroorzaakt Formic Pro® sterfte aan een aanzienlijk aantal mijten in het boednest, evenals volwassen mijten op de bijen, met een gemiddelde werkzaamheid van 83-97%.

Bescherm broed om gezondere kolonies verkrijgen

Aan de ontwikkeling van Formic Pro® is 20 jaar gewerkt. Al meer dan twee decennia helpt NOD miljoenen honingbijenkolonies wereldwijd te beschermen met MAQS® Beehive Strips (Mite Away Quick Strips®). Na positieve feedback na de lancering van Formic Pro® in verschillende andere Landen begin 2017, is NOD begonnen met het opstellen van het Europees Dossier voor indiening. De registratie heeft betrekking op 23 Europese Landen, waaronder 10 die nooit eerder toegang hebben gehad tot NOD’s cap-technologie. Het wereldwijde NOD-team en zijn distributiepartners zijn verheugd om de Europese imkers een veilig en gebruiksvriendelijk product aan te bieden met mildere bewaarcondities en een langere houdbaarheid.

“Formic Pro® stelt onze imkers in staat om Varroamijten nauwkeuriger te bestrijden waar ze zich voortplanten, terwijl het onze distributeurs een betere voorraadcapaciteit biedt.” zei Kathleen Ireland, Director of Sales and Marketing, NOD Apiary Products Ltd. “Het hele bedrijf streeft ernaar om imkers de meest effectieve en duurzame gezondheidsproducten voor honingbijen te leveren.”

De grootste bedreiging van de honingbij bestrijden

Als ze onbehandeld blijven, zullen varroamijten virussen overbrengen die een honingbijkolonie verzwakken. Miljoenen kolonies in heel Europa zijn de afgelopen jaren gestorven aan deze parasitaire mijt. David VanderDussen, CEO van het in Canada gevestigde bedrijf dat het product heeft ontwikkeld en produceert, verklaarde dat “ Formic Pro® de afgelopen vijf jaar goed is ontvangen door imkers in de VS, Canada en Nieuw-Zeeland. We zijn erg blij dat we de levering aan imkers in Europa kunnen uitbreiden om toegang te krijgen tot ons nieuwste duurzame bijenbeschermingsproduct.”

Europese uitrol en merknaam van het product

Formic Pro® is de wereldwijd erkende productmerknaam voor dit nieuwe product met verlengde houdbaarheid, maar in bepaalde regio’s zal het worden verkocht onder de namen: Formicprotect , MAQS plus vet en MyrsyraNOD.

Formic Pro® wordt in sommige gebieden al in de zomer van 2021 gelanceerd en zal op tijd voor het behandelingsseizoen in het voorjaar van 2022 op grote schaal beschikbaar zijn via onze distributiepartners in Europa.

Over NOD Bijenteeltproducten

NOD Apiary Products Ltd. is een Canadees bedrijf opgericht in 1997 door imkers in Canada. De gezondheid van honingbijen en dieren staat bij ons centraal. De oprichters van NOD ontwikkelden een praktisch, duurzaam miticide voor de bijenteelt, dat mierenzuur gebruikt als het actieve ingrediënt om varroa-, tracheale en tropilaelaps-mijten te bestrijden. Als het op de juiste manier is geformuleerd, elimineert dit organische miticide het risico van residuen in de bijenkorf. Formic Pro® en MAQS® Beehive Strips (Mite Away Quick Strips®) zijn geregistreerd in verschillende landen in Europa en in Canada, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland.

NOD Apiary Products ontving de Ontario Premier’s Award voor Agri-Food Innovation Excellence, 2006, Innovation Project of the Year, 2008 en Agri Business of the Year, 2011. Onze passie is de gezondheid van honingbijen en het welzijn van jongvee. We zijn toegewijd aan milieubeheer.

Media Contact
NOD Apiary Products Ltd.
Kathleen Ireland, Director of Sales and Marketing
Tel: +1-613-398-8422 ext. 205
Email: kathleeni@nodglobal.com

Andere berichten

BeeTV, Nieuws

Vernieuwde BeeTV

Met deze video kondigen wij u onze vernieuwde BeeTV aan.
Meer diverse reportages per aflevering worden telkens behandeld.

Menu