04/07/2022

Oproep naar vrijwilligers IT

Wens je je IT-talent mee in te zetten om bijen in Vlaanderen te beschermen?

Wil je deel uitmaken van een steeds groeiende groep van gedreven medewerkers die een hart hebben voor de biodiversiteit in Vlaanderen?

Wil je mee helpen de imkers en bijenliefhebbers van alle leeftijden te informeren?

Ken je iets van websites beheren?

 

Dan is deze functie iets voor u.

Wij zijn op zoek naar mensen die op regelmatige basis onze websites kunnen aanvullen (website Vlaams Bijeninstituut en VBI-Kids). De artikels worden aangereikt, het presenteren op de site is uw verantwoordelijkheid. De sites draaien onder WordPress en One.com

Deze functie valt onder de categorie van vrijwilligerswerk.
Begeleiding tijdens de startperiode en blijvende ondersteuning vanuit een professioneel IT-bedrijf is voorzien.

 

Zie je hier wel iets in, mail dan naar info@vbi.vlaanderen

 

Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in ons team.

Met vriendelijke groeten
Het VBI-team

Andere berichten

Juridische dienst, Nieuws

Het belangenconflict in het verenigingsleven

We krijgen met regelmaat vragen rond de ‘belangenvermenging’ of het ‘belangenconflict’. Om geschillen binnen een vereniging of tussen verenigingen of tussen een koepelorganisatie en een vereniging te vermijden, hier een beetje uitleg over het belang ervan en wat te doen om belangenconflicten te vermijden.

Nieuws

VBI zomerwedstrijd 2022

Het Vlaams Bijeninstituut richt een zomerwedstrijd in. Dit jaar gaan we voor uw bijen-gerelateerde korte videoclips met een duurtijd tussen 10 en 60 sec. Onderwerp: alles wat met bijen (hommels, solitaire bijen en honingbijen) te maken heeft, over imkers en imkerpraktijken, over bijenhouden in het algemeen, over zomerkampen rond bijen, over tentoonstellingen enz…

Events, Nieuws

VOORDRACHT : Korfimkeren

De Imkerwerkgroep Durme te Lokeren organiseert een voordracht over korfimkeren : verloren technieken en kennis die nog haar hut heeft bij het kastimkeren.

Aziatische hoornaar, Nieuws

Ga mee op zoek

De strijd tegen de Aziatische hoornaar kan momenteel slechts op één werkwijze uitgevoerd worden. Dit is een actieve opsporing van het nest. Doe mee!

Aziatische hoornaar, Nieuws

Word professionele verdelger

De bestrijding van de Aziatische hoornaar is een zorg van ieder imker, natuurliefhebber en overheid. De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot en verspreidt zich in een hoog tempo in Vlaanderen. In 2022 zijn om en bij de 250 nesten verdelgd. Ervaring in het buitenland leert ons dat vanaf nu een grote stijging in aantallen te verwachten is.

Menu