Buckfast
03/06/2021

‘Mijn bedrijfsmethode – een buckfastimker aan het woord’.

Beste collega-imkers,

Wereld Bijendag is elk jaar op 20 mei.
Deze internationale dag werd door de Verenigde Naties uitgeroepen om de rol van bijen en andere bestuivers voor het ecosysteem te vieren. Ideale dag een nieuwe reeks lezingen van Buckfast Vlaanderen aan te kondigen : ‘Mijn bedrijfsmethode – een buckfastimker aan het woord’.

Het gezegd luidt : ‘zet 10 imkers samen en ze discussiëren over 11 methodes’. Inderdaad, bijen zijn uiterst flexibel. Buckfastbijen al helemaal. Tal van bedrijfsmethodes en imkerhandelingen zijn dan ook mogelijk. Op het eerste gezicht soms compleet tegengesteld, en toch met dezelfde resultaten. Dat maakt imkeren net zo boeiend. En die discussies ? Die willen we ombuigen tot een leren van elkaar. Want ook al zijn imkermethodes nog zo tegengesteld, toch kunnen we misschien elementen integreren in onze eigen methode.

Vandaar dat we met Buckfast Vlaanderen starten met deze reeks. Momenteel nog online via zoom. In de toekomst zullen we per voordracht beslissen of deze meetings online of fysiek doorgaan.

Wie zijn verhaal kan komen vertellen ? Om het even welke buckfastimker horen we graag. Van de professioneel met honderden bijenvolken tot de hobbyist met 2 volken. Van de imker met 50 jaar ervaring tot de nog niet zo lang begonnen collega. Misschien wil jij wel je verhaal komen doen ?
Laat het ons weten : contacteer een van onze (bestuursleden) of stuur een mail.
We contacteren je dan om concreet af te spreken.

Ludo Moens geeft op 8 juni alvast de aftrap. Ludo, een buckfastimker in hart en nieren en met tientallen jaren ervaring, imkert al vele jaren met kleine cellen en zonder varroabehandelingen. Graag komt hij ons zijn ervaringen vertellen.

Concreet : de lezing gaat door op dinsdag 8 juni van 20h tot 22h. Er zal uitgebreid mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

Deelnemen doe je door je te registreren op onze website.

Enkele dagen voor de lezing sturen we u dan de link naar de zoommeting.

Graag ontmoeten we u op deze eerste lezing.

Tot binnenkort,

Het bestuur van Buckfast Vlaanderen.

Buckfast Vlaanderen VZW
Secretariaat
Zomerlei 13
2650 Edegem
secretariaat@buckfast-vlaanderen.be

Andere berichten

Nieuws

Bericht van Sciensano aan imkers

Op de voorbije vergadering van het EURL bijenziekten en op de COLOSS meeting werd er aandacht besteed aan de Tropilaelaps mijt, een externe parasiet van bijen die momenteel niet in Europa voorkomt.

Nieuws

Product terugroeping

Stuifmeelpollen van Bijenhof!
In overleg met het FAVV haalt Bijenhof BV stuifmeelkorrels (200 g en 450 g) uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens te hoog gehalte Pyrrolizidine alkaloïden.

Menu