16/09/2021

Is het imkeren een hobby voor mij ???

Met deze vraag worstelen vele kandidaten. Want wees nu eerlijk :  wie denkt er niet, als ze die mannen en vrouwen zien, die in hun pakken aan enkele bijenkasten werken :  “Wat moet ik me voorstellen bij deze vorm van hobby ?”

Ieder jaar worden er cursussen georganiseerd voor startende imkers. We merken dat na de instroom steeds een aantal mensen afhaken. En dit is spijtig, zeker voor de kandidaten die door de beperkte inschrijvingsmogelijkheden niet aan de bak geraken.

Om die reden organiseert het Vlaams Bijeninstituut een informatiecursus van vijf infoavonden.
Tijdens deze avonden maak je kennis met de bijenwereld en verneem je wat de hobby van de imkerij inhoudt. Hoe leer je met bijen omgaan en vooral ook, wat verwachten de bijen van de imker ?


De informatiesessies starten op 5 oktober.

Gedurende vijf avonden maken jullie kennis met bijen, leren jullie hun soorten huisvestingen en noden, observeren jullie hun communicatie en krijgen jullie alle informatie hoe je het ambacht kan aanleren. Ook de begeleiding na de basiscursussen komt aan bod.

De eerste infoavond vindt dus plaats op dinsdagavond 5 oktober om 19u30.
De vier volgende avonden volgen aansluitend, telkens op een dinsdag.
De locatie is het prachtige domein Domus Silva te Bossen 16, 2500 Lier.


Inschrijvingsgeld: 60 € per persoon
( Drank voor de vijf avonden is inbegrepen).

Inschrijven via mail : info@vbi.vlaanderen

Let op: wegens beperking in het aantal inschrijvingen en de grote vraag naar deze cursusvorm is het aangeraden snel te reageren.

Andere berichten

Events, Nieuws

Gamefair Belgium

Het Vlaams Bijeninstituut is verheugd je te verwelkomen op de 2e editie van Gamefair Belgium op 24, 25 en 26 mei 2024 op het Landgoed Duras.
‘Hét ontmoetingspunt van het jaar voor buitenmensen.’

Events

Planten- en Bijenmarkt

Op 7 April 2024 van 10 tot 17 uur organiseert De liefhebbers van ‘t zoet een planten & Bijenmarkt.

Kom naar Buzzzing
Events

Kom naar Buzzzing

Ook last van gezzzoem tussen je oren? Van kleine liedjes die altijd maar luider en luider en LUIDER door je lichaam gonzen? Je voet tikt, je lippen kriebelen, je heupen wiegen.

Menu