22/10/2022

Groene school

Het Vlaams Bijeninstituut heeft een eerste dossier mee uitgewerkt met een grote school. Deze wil de diverse speelplaatsen en toegangswegen ontharden en groen maken.

Tientallen aan te planten bomen, honderden m2 struiken, bloemenweides en groene gevels, alles wordt uitgevoerd met drachtplanten die voedsel geven aan bijen gedurende het ganse jaar. 

Het toegevoegde VBI-attest van goedkeuring van het project is een meerwaarde voor de school in het dossier om de nodige subsidies te kunnen bekomen.

Bij uitwerking zal VBI de werkzaamheden van aanplant begeleiden.

Andere berichten

Aziatische hoornaar, Nieuws

Eindrapport 2022 bestrijding Aziatische hoornaar

De opdracht tot opsporing en neutralisatie van nesten van de Aziatische hoornaar werd door de Vlaamse overheid toegewezen aan het Vlaams Bijeninstituut eind april 2022 waarna het Vlaams Bijeninstituut onmiddellijk gestart is met de werkzaamheden. Het eindrapport 2022 is nu ook beschikbaar online via dit bericht.

Nieuws

Gezocht: Grafisch ontwerper

Het Vlaams Bijeninstituut is op zoek naar een grafisch ontwerper die kan helpen met o.a. ontwerpen van affiches, nieuwsbrieven, reclamefolders en promomateriaal. Maar ook met het uitwerken van een jong grafisch design voor onze online media. Je helpt meedenken over marketingacties en gaat mee op zoek naar nieuwe opportuniteiten.

Events, Imkercursus, Nieuws

Cursus beginnend imker IWG Durme

In december start de Imkerwerkgroep Durme (IWG) met een nieuwe lessenreeks. De eerste les vindt plaats op 10/12/2022 in het BC Molsbroek – Molsbergen 1 te Lokeren. De cursus wordt gegeven vanuit de visie van de Imkerwerkgroep, namelijk op een zo natuurlijk mogelijke manier imkeren.

Menu