Nieuws

BERICHT VAN DE VOORZITTER

Bericht van de voorzitter.

 

We kunnen er niet omheen: de wereld is in crisis.  Niet alleen op persoonlijk vlak zijn we bedreigd, ook onze familie en naasten worden getroffen.

Deze situatie brengt angst met zich mee maar ook onzekerheid.  Deze worden gevoed door een gebrek aan kennis van wat er op ons afkomt.  Voorspellen hoe het er morgen zal uitzien is vandaag zeer moeilijk geworden.

Onze imkerij ligt ons allen nauw aan het hart.  Maar we moeten vandaag ook aanvaarden dat deze zich in onderliggend belang bevindt ten aanzien van ons aller gezondheid en welzijn.

Voor die leden waarvan wij vernemen dat ze getroffen zijn door ziekte, wensen wij hen heel veel sterkte toe in hun genezingsproces.  De imkers met jaren ervaring zijn spijtig in deze een zeer kwetsbare groep.

Door het Coronavirus en de getroffen maatregelingen om de volksgezondheid te kunnen garanderen is onze dagelijkse routine helemaal omgegooid.  Het Vlaams Bijeninstituut heeft daar als organisatie ook hinder van.

Dat neemt niet weg dat het Vlaams Bijeninstituut zich onomwonden profileert als een baken van vertrouwen. Het Vlaams Bijeninstituut is een stabiel aanspreekpunt voor al onze leden.  Zo krijgt u van ons betrouwbare informatie en die is zo nodig in deze tijden van ‘fake news’.

De voorzorgsmaatregelen die de regering uitvaardigt om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn correct en doordacht.  De strategie is juist. Als voorzitter steun ik deze maatregelen.  Zo werden er VBI-richtlijnen uitgevaardigd voor de reizende imkers.

Ik vraag u allen deze maatregelen ook strikt op te volgen. U bent verantwoordelijk voor uzelf, uw gezin en uw familie.

Hopelijk breekt zeer binnenkort de tijd aan dat onze levens en hobby zich kunnen normaliseren.

Dank u voor uw medewerking.

 

Een warme groet.

René De Backer

favicon-vbi

Andere berichten

BeeTV, Nieuws

BeeTV februari 2023 (trailer)

Honing heeft een bijzonder grote therapeutische waarde waar het wondverzorging betreft. In de BeeTV van februari wordt dit haarfijn uitgelegd.

Nieuws

Nieuwe kernmedewerker hulp vertaler

Wij wensen u te informeren dat mevr. Els Wynant de taak van vertaler op zich neemt. Els zal diverse teksten van wetenschappelijke aard en buitenlandse oorsprong onder de loep nemen en vertalen in het Nederlands.

Nieuws

Nieuwe kernmedewerker VBI Kids

Wij wensen u te informeren dat mevr. Mien Goris de taak van medewerker van onze jeugdwerking VBI KIDS op zich neemt. Mien gaat Wim begeleiden in de werking naar scholen in het bijzonder en kinderen in het algemeen toe.

Menu