Nieuws

BERICHT VAN DE VOORZITTER

Bericht van de voorzitter.

 

We kunnen er niet omheen: de wereld is in crisis.  Niet alleen op persoonlijk vlak zijn we bedreigd, ook onze familie en naasten worden getroffen.

Deze situatie brengt angst met zich mee maar ook onzekerheid.  Deze worden gevoed door een gebrek aan kennis van wat er op ons afkomt.  Voorspellen hoe het er morgen zal uitzien is vandaag zeer moeilijk geworden.

Onze imkerij ligt ons allen nauw aan het hart.  Maar we moeten vandaag ook aanvaarden dat deze zich in onderliggend belang bevindt ten aanzien van ons aller gezondheid en welzijn.

Voor die leden waarvan wij vernemen dat ze getroffen zijn door ziekte, wensen wij hen heel veel sterkte toe in hun genezingsproces.  De imkers met jaren ervaring zijn spijtig in deze een zeer kwetsbare groep.

Door het Coronavirus en de getroffen maatregelingen om de volksgezondheid te kunnen garanderen is onze dagelijkse routine helemaal omgegooid.  Het Vlaams Bijeninstituut heeft daar als organisatie ook hinder van.

Dat neemt niet weg dat het Vlaams Bijeninstituut zich onomwonden profileert als een baken van vertrouwen. Het Vlaams Bijeninstituut is een stabiel aanspreekpunt voor al onze leden.  Zo krijgt u van ons betrouwbare informatie en die is zo nodig in deze tijden van ‘fake news’.

De voorzorgsmaatregelen die de regering uitvaardigt om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn correct en doordacht.  De strategie is juist. Als voorzitter steun ik deze maatregelen.  Zo werden er VBI-richtlijnen uitgevaardigd voor de reizende imkers.

Ik vraag u allen deze maatregelen ook strikt op te volgen. U bent verantwoordelijk voor uzelf, uw gezin en uw familie.

Hopelijk breekt zeer binnenkort de tijd aan dat onze levens en hobby zich kunnen normaliseren.

Dank u voor uw medewerking.

 

Een warme groet.

René De Backer

favicon-vbi

Andere berichten

Aziatische hoornaar, Nieuws

Ga mee op zoek

De strijd tegen de Aziatische hoornaar kan momenteel slechts op één werkwijze uitgevoerd worden. Dit is een actieve opsporing van het nest. Doe mee!

Aziatische hoornaar, Nieuws

Word professionele verdelger

De bestrijding van de Aziatische hoornaar is een zorg van ieder imker, natuurliefhebber en overheid. De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot en verspreidt zich in een hoog tempo in Vlaanderen. In 2022 zijn om en bij de 250 nesten verdelgd. Ervaring in het buitenland leert ons dat vanaf nu een grote stijging in aantallen te verwachten is.

Menu