15/12/2020
Amuse: tartaar van zalm met honing mosterd dressing
Dressing bestaat uit:
- 4 delen olijfolie
- 1 deel appelazijn
- 1 el mosterd
- 1el honing
- pezo en fijngehakte sjalot
Verder heb je nog nodig:
- bieslook
- zalm in kleine blokjes gesneden
- Limoen
dressing maken en over tartaar van zalm gieten, wat limoen sap op druppelen. Versieren met gesnipperde bieslook en limoen partje
Vergeten groenten en geitenkaas in de oven
Ingrediënten:
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 1 raap
- 1 aardappel
- 2 gele wortelen
- 1 rode ui en 1/2 knolselder
Verder hebben we nog nodig:
- rozemarijn fijngehakt
- tijm
- honing
- geitenkaas, jonge buch zonder korst, 2 sbeetjes pp
- okkernoten
- olijfolie
Groenten in gelijke blokjes snijden en 10 min laten beetgaar stomen
Kruiden mengen met de groenten, samen met de okkernoten, geitenkaas tussen de groenten, honing erover, olijfolie.
15 minuten in de oven zetten.
Kabeljauw met sabayon van mede
Ingrediënten:
- kabeljauwfilet 180 g per persoon
- venkel 1/3 pp
- honing
- honingazijn
- mede
- eigeel
- geklaarde boter en pezo
Venkel stomen en opbakken met pezo en honing.
Kabeljauw aanbakken en 8 minuten in oven op 180°C. Sabayon kloppen van eigeel, mede en honingazijn en geklaarde boter.
Yakitori
Ingrediënten:
- 600 gr kip dijfilet in blokjes op spiesjes
- kruiden pezo
- 3 el mirin
- 100ml saké
- 100 ml sojasaus
- 2 el honing en sesamzaad als versiering
Alles op het vuur laten inkoken tot stroop
Vijgen uit de oven
Ingrediënten:
- verse vijgen
- balsamico azijn honing
Vijgen insnijden, kaas opleggen, honing en azijn over druppelen en 6 minuten in de oven op 190°C
Tiramisu met zwarte honingthee en honing whiskey
Ingrediënten
- mascarpone 250 gr
- zwarte thee
- 2 el honing
- 3 eigeel
- 3 eiwit
- 6 el suiker
- boudoir koekjes ( lange vingers )
- scheut honing whisky
Zwarte thee zetten met honing. Eiwit opkloppen met een snuifje zout.
Eigeel met whisky en suiker opkloppen tot wit lint ( ruban ). Mascarpone door eigeel spatelen, daarna eiwit erdoor mengen.
Boudoirs even weken in de thee, koekjes in schaal leggen en overgieten met het mascarpone mengsel. Herhaal dit 3 maal.
Laten opstijven in de koelkast en eventueel overstrooien met cacaopoeder.