Nieuws

Resultaten enquête wintersterfte 2021-2022

6 Comments. Leave new

 • Beste imker, op de kaart worden de provincies voor Nederland foutief weergegeven. Dit komt omdat in België de provincies niveau 2 zijn (niveau 1 zijn de gewesten: Vl, Wal, BRU), maar Nederland heeft geen niveau 1. Dit zullen we volgend jaar goed krijgen. Daarvoor is ofwel in Nederland, ofwel in België een staatshervorming nodig, dus kan even duren… Ondertussen natuurlijk jammer dat de sterfte dit jaar weer hoger ligt.
  Hartelijk dank trouwens voor invullen van de enquête

  Reply
 • Joep De Vries
  4 March 2022 05:36

  Het zou handig zijn als de cijfers zouden opgesplitst zijn per land. Is dat mogelijk? Gemiddelden vlakken alles immers uit.

  Reply
 • Jan Luesink
  5 March 2022 09:34

  Kan de grafiek ook per “hoeveelheid kasten per imker” getoond worden?

  Reply
  • Ja, dat kunnen we! En de gevraagde gegevens zijn trouwens relevant, want de wintersterfte is duidelijk gecorreleerd met het gemiddeld aantal bijenkasten. Kort door de bocht: hoe meer bijenkasten een imker heeft, hoe minder wintersterfte. Dank voor suggestie! Pieter

   Reply
   • Jan Luesink
    6 March 2022 17:38

    Hoi Pieter,
    Daar lijkt inderdaad een correlatie. Echter zou deze nog iets scherper kunnen als we kijken naar het aantal kasten per imker. Nu kijken we naar het gemiddeld aantal kasten per imker per gemeente. Zou het mogelijk zijn om de cijfers te tonen in bijvoorbeeld categorieën van aantal kasten per imker. Bijvoorbeel 1-10, 11-25, 26-50, 50-100 en >100?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
Please enter a valid website url.
You need to agree with the terms to proceed

Menu