Presentatie “Natuurlijk Imkeren”

13/10/2022, Stadboerderij Turnhout

Elke imker zou graag terug bijen hebben die geen behandelingen meer nodig hebben tegen de varroa om te kunnen overleven.

Maar is dit überhaupt mogelijk? Ja, dat kan! Miljoenen jaren hebben de bijen geleefd zonder enige menselijke interventie, in een holle boom of in een rotsspleet. En het genetische materiaal is nog aanwezig om die lastige parasiet, en de virussen en bacteriën die het met zich meedraagt, aan te kunnen.

Op verschillende plaatsen in Europa, en zelfs in België zijn er bijenvolken in de natuur gevonden die zonder enige behandeling overleven. Maar er zijn ook al imkers die zulke bijenvolken hebben.

Wat kunnen we van hen leren om zelf ook stilaan te migreren naar het houden van bijen zonder te behandelen? In deze maandvergadering bespreken we heel concreet wat ieder van ons kan doen om hieraan bij te dragen, zonder dat het daarbij nodig is om al je bijenvolken te verliezen. In 10 stappen neemt Pieter Wuyts ons mee naar zijn overstap naar natuurlijker imkeren!

Door: Pieter Wuyts, kijk gerust al eens op zijn website www.bijdepieter.be

Wanneer: 13 oktober 2022, vanaf 20.00 uur

Locatie: Stadsboerderij, Turnhout

Andere berichten

Nieuws

Bericht van Sciensano aan imkers

Op de voorbije vergadering van het EURL bijenziekten en op de COLOSS meeting werd er aandacht besteed aan de Tropilaelaps mijt, een externe parasiet van bijen die momenteel niet in Europa voorkomt.

Nieuws

Product terugroeping

Stuifmeelpollen van Bijenhof!
In overleg met het FAVV haalt Bijenhof BV stuifmeelkorrels (200 g en 450 g) uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens te hoog gehalte Pyrrolizidine alkaloïden.

Vacature
Nieuws

Vacature

Het Vlaams Bijeninstituut werft docenten aan.
Ervaren imkers e.a. die kennis wensen over te dragen kunnen zich aanmelden met vermelding van hun expertise.

Zie vacature voor detail.

Menu