Music for the Bees
21/04/2021

Music for the Bees

Een culturele avond om bewustwording te creëren rond het belang van bijen.

Inneke Van de Velde (zang) en Liselotte Sels (klavecimbel) delen een liefde voor de natuur en voor bijen in het bijzonder. Dit resulteerde in het creatieve afstudeerproject “Music for the Bees” aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, dat plaatsvindt op 12 mei 2021 in Antwerpen. We willen je graag bestuiven met hun bijenliefde, via kunst en wetenschap. Het belang van deze kleine wezens voor de natuur en de mensheid wordt onderstreept door prachtige muziek, lezingen, verhalen, foto’s, video’s en kunstwerken.

“Music for the Bees” presenteert de wereld de wereldcreatie van “Les Abeilles” een zakopera van Iradj Sahbai (voormalige leerling van de bekende componist Olivier Messiaen) over het bijenleven en de beproevingen van een bijenkoningin (sopraan solo), omringd door een koor van werkbijen en darren, en ondersteund door twee klavecimbels en een strijkkwartet. Daarnaast worden nog twee kersverse bijenstukken voor klavecimbel gecreëerd. Umut Eldem biedt met “B of B” een synesthetische beleven van beeld en geluid, en Joost Van Kerkhoven gaat in “Ceci n’est pas/n’est plus: no. 1 with Bee and d’une mouche à miel” (1995) voor sopraan, contratenor, cello en klavecimbel opnieuw uitgevoerd.

Om de componisten en uitvoerders een duwtje in de rug te geven, Iradj Sahbai naar België te kunnen uitnodigen, en alles technisch mogelijk te maken, worden uw donaties enorm geapprecieerd. Zelfs het kleinste bedrag kan voor ons een grote steun betekenen! Als dank ontvangt u een prachtig geschenk:

– Vanaf € 15: een zakje bijenbloemenzaad om de bijenliefde te helpen verspreiden

– Vanaf € 25: een zakje bijenbloemenzaad en een doos honingwafels

– Vanaf € 35: een zakje bijenbloemenzaad, een doos honingwafels, en een ticket voor ons concert

– Vanaf € 50: een zakje bijenbloemenzaad, een ticket voor ons concert en een prachtig en comfortabel bijenmondmasker *

– Vanaf € 70: een zakje bijenbloemenzaad, twee tickets voor ons concert, en een prachtig en comfortabel bijenmondmasker *

– Vanaf € 100: een zakje bijenbloemenzaad, twee tickets voor ons concert, en een “Zakboek voor de bijentuin”* (NL of FR)

– Vanaf € 150: een zakje bijenbloemenzaad, twee tickets voor ons concert, een “Zakboek voor de bijentuin” (NL of FR) en een bijenhotel *

* zolang de voorraad strekt.

 

Thankzzzzzz!

Inneke & liselotte
Met dank aan Meli voor de geschenken

Liselotte Sels (PhD)
Coördinator onderzoeksgroep
Uitvoeringspraktijk in Perspectief
Onderzoeker onderzoeksgroep CREATIE

Koninklijk Conservatorium

Andere berichten

Vlaanderen

Technische Dienst gemeente Dessel krijgt opleiding over Aziatische hoornaar

Dankzij de kennis die werd opgedaan kan de gemeente gericht optreden als er nesten van het gevaarlijke insect gesignaleerd worden.

Lees meer
enquête wintersterfte

Resultaten enquête wintersterfte 2020-2021

Hoeveel bijenvolken haalden deze winter het voorjaar niet? doe mee aan de enquête!

Lees meer
Vlaanderen

Richtlijnen aan de imkers

Richtlijnen aan imkers voor het bezoeken van de bijenstand en het verplaatsen van bijenvolken.

Lees meer
Menu