08/01/2022

Trailer voor reizende imkers

Het Vlaams Bijeninstituut is in samenwerking met een professioneel producent voor kwaliteitsaanhangwagens aan het bekijken of we een trailer voor de reizende imker kunnen aanbieden. De foto is van een Turks bedrijf en geldt als voorbeeld.

Foto: Cybele.com

Onze vraag is in eerste instantie of imkers geïnteresseerd zijn in een dergelijke aanhangwagen. Bij interesse willen we deze bouwen voor de gangbare bijenkasten die in Vlaanderen gebruikt worden en volgens de door de imkers gevraagde voorzieningen.

Dergelijke aanhangwagen heeft een prijskaartje gezien het maatwerk maar door middel van groepsaankoop kunnen de prijzen sterk gedrukt worden.

Wij benadrukken dat wij als VZW geen winst beogen op dit project. Dit is een vorm van dienstverlening naar de gemotiveerde reizende imker.

Bij interesse, stuur een bericht naar info@vbi.vlaanderen .

PS: video te bekijken op onze facebookpagina :  Vlaams Bijeninstituut | Facebook

Andere berichten

Events

Presentatie “Natuurlijk Imkeren”

Presentatie “Natuurlijk Imkeren” : bijen houden die geen behandelingen meer nodig hebben tegen de varroa om te kunnen overleven. 13/10/2022, Stadsboerderij Turnhout.

Events, Imkercursus

cursus “Imkeren voor beginners”

Op 22 september 2022 start Imkersbond Bonheiden vzw met een cursus “Imkeren voor Beginners”. Deze cursus wordt georganiseerd onder toezicht van het Ministerie van Landbouw en Visserij en na het slagen van de proeven bekomen de deelnemers een diploma, gevalideerd door de overheid.

Menu