Afl. 12: Bijentuin Damme

De laatste jaren heeft de stad Damme de terreinen rond de bibliotheek omgevormd tot een bijenvriendelijke tuin. Dit project heeft terecht een prijs gewonnen als mooiste bijentuin van Vlaanderen. In deze aflevering wordt deze tuin toegelicht.

Ook komt in deze BeeTV de aankondiging van het nieuwe project “Biostrade” aan bod, dat het Vlaams Bijeninstituut speciaal ontwikkelde voor onze steden en gemeenten.

Andere berichten

Week van de bij 2024

Een reportage over de opening van de Week van de Bij 2024 met ondermeer:

Kerstlekkers

Afl. 34: Ter Groene Poorte

Het VBI was present op de studiedag van onze Nederlandse vrienden ‘de Nederlandse Bijenhoudersvereniging’ (NBV) te Breda.

Afl. 33: Studiedag NBV

Het VBI was present op de studiedag van onze Nederlandse vrienden ‘de Nederlandse Bijenhoudersvereniging’ (NBV) te Breda.

Varroa resistente bijen

Afl. 32: De weg naar Varroa resistentie

In deze aflevering interviewen we imker Noël De Schrijver die er in geslaagd is om Varroa resistente bijen te kweken. Hij vertelt over zijn doel, de meevallers en de teleurstellingen in de weg naar betere bijen.

Afl. 31: De OPTIMAL bijenkast

In Denemarken werd een bijenkast ontwikkeld waarbij de gunstige omstandigheden van de holle boom nagebootst worden maar waar nog steeds gebruik kan gemaakt worden van de raambouw wat het imkeren zo makkelijk maakt.

Menu