17/05/2022

Nieuwe medewerker Expertisecentrum Aziatische hoornaar

Wij wensen u te informeren dat mevr. Annebelle Cambré de taak van medewerker van het expertisecentrum Aziatische hoornaar op zich neemt.

Dit expertisecentrum is een onderdeel van de dienst bijengezondheid en wordt geleid door Kevin Verbeek.

Annabelle gaat Kevin administratief begeleiden in functie van het contract dat de Vlaams overheid aan het Vlaams Bijeninstituut toegewezen heeft voor opsporing en verdelging van de Aziatische hoornaar.

Wij wensen Annabelle alle succes toe.

René De Backer
Voorzitter

Erik Goris
Diensthoofd Bijengezondheid

Kevin Verbeek
Hoofd expertisecentrum Aziatische hoornaar

E-mail communicatie in verband met de Aziatische hoornaar verloopt via : hoornaar@vbi.vlaanderen

Andere berichten

Aziatische hoornaar, Nieuws

Ga mee op zoek

De strijd tegen de Aziatische hoornaar kan momenteel slechts op één werkwijze uitgevoerd worden. Dit is een actieve opsporing van het nest. Doe mee!

Aziatische hoornaar, Nieuws

Word professionele verdelger

De bestrijding van de Aziatische hoornaar is een zorg van ieder imker, natuurliefhebber en overheid. De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot en verspreidt zich in een hoog tempo in Vlaanderen. In 2022 zijn om en bij de 250 nesten verdelgd. Ervaring in het buitenland leert ons dat vanaf nu een grote stijging in aantallen te verwachten is.

Nieuws

World Bee Day

Vandaag is het World Bee Day. In deze film wordt belicht hoe ons welzijn rechtstreeks wordt beïnvloed door onze omgeving  en waarom bijen hierin een levensbelangrijke rol spelen.

Menu