Jeugdwerking

Het Vlaams Bijen Instituut is begaan met de jeugd en biedt hen de mogelijkheid om kennis te vergaren over de insecten in het algemeen en de bijen in het bij-zonder.

Daartoe zullen jeugdverenigingen, scouts en chiro en scholen worden aangeschreven en voordrachten en workshops rond het thema ” wat vliegt en kruipt er allemaal in de natuur” worden aangeboden.

Een bijenmobiel en levende bijen in een kijkkast zijn standaard aanwezig.

Voorwaar een boeiende en leerrijke ervaring.

Deze evenementen kunnen wij hen gratis aanbieden.

Interesse in een plezierige voor- of namiddag  geef een seintje.info@vbi.vlaanderen

Het VBI team

 

_____________________________________________________________

Het VBI lanceert VBI-Kids

De voorbije maanden is er intern binnen het Vlaams Bijeninstituut zeer hard gewerkt om de jeugdwerking uit te bouwen.  De jeugd heeft tenslotte de toekomst van onze bijen in handen.

Deze jeugdwerking kreeg de naam VBI KIDS.

 

Nu het nieuwe schooljaar voor de deur staat kondigt het Vlaams Bijeninstituut met erg veel genoegen de nieuwe website van onze jeugdwerking aan.

Neem gerust een kijkje.

Deze website zal de bijenwereld toegankelijker maken voor onze jongeren en voor al diegenen die met jongeren actief bezig zijn (leerkrachten, jeugdbewegingen, enz…).

 

Onze dienst jeugd blijft onder toezicht van Wim verder bouwen aan de jeugd-netwerking.

 

Met vriendelijke groeten

Het VBI-team.

Voor onze jongsten

Uitgeverij Van Driel

Uitzonderlijk willen we voor onze jongste toekomstige imkers volgende boeken voorstellen die zeker door de kleuteronderwijzer(es) kan gebruikt worden om hen reeds een weg te vinden in de natuur.

De boeken kunnen besteld worden via de webshop waarbij VBI leden genieten van 10% korting. De kortingscode kunnen leden snel aanvragen via info@vbi.vlaanderen

Onderstaande kleurplaten zijn vrij te downloaden. Ook voor scholen naar aanleiding van de week van de bij die start op zondag 31 Mei.

Kleurplaat te downloaden
Menu