VBI Insurance – De Bee Family

VBI INSURANCE

Familiale verzekering hobby imker (zonder structurele bijverdienste)  BEE FAMILY

  • is voldoende om de activiteiten van de hobby imker te verzekeren.Je activiteiten (aansprakelijkheid) op je eigendom, in heel België en de aangrenzende landen is verzekerd.Je dient wel in België gedomicilieerd te zijn.
  • Het is wenselijk uw familiale verzekeraar te bevragen naar het verzekerd zijn van uw activiteiten als imker.Een antwoord verkrijgt u in geschrifte.Wanneer dit negatief zou zijn of u twijfelt kan u steeds ten rade bij de diensten van VBI Insurance die hetzij uw verzekeraar zullen bevragen, hetzij u een familiale polis zullen voorstellen.
  • Enkel voor de imker die slechts ‘honingoverschotten’ aanbiedt en aldus niet structureel en regelmatig verkoopt.Hiermee wordt de verkoop aan de deur rechtstreeks aan de consument bedoelt.Bij de verkoop van meer dan ‘honingoverschotten’ en niet zuivere honingproducten zoals tincturen, stuifmeel, honinginfusen, koninginnenkweek enz. dient gesproken van een bijverdienste.

Wat zijn nu honingoverschotten ?  Er zijn hobbyimkers die het afvullen van potjes honing en wat ze verdelen of verkopen onder familie vrienden en wat mensen in hun omgeving laten afhangen van wat ze denken ‘over te hebben’.  Heel wat imkers geven immers een deel van de honing terug aan hun volkjes wanneer ze dit nodig hebben.  Van een doorgedreven produceren van honing gericht op verkoop is dan ook geen sprake.

  • Van zodra er sprake is van georganiseerde verkoop kiest de imker best voor Bee Small Business, onder meer omwille van het risico bij verkoop van voedingsproducten.

Heeft u vragen over deze polis? Wend u bij bee.insured@vbi.vlaanderen

Menu