December 2020 Feestmaand

15/12/2020

Amuse: tartaar van zalm met honing mosterd dressing

Dressing bestaat uit:

  • 4 delen olijfolie
  • 1 deel appelazijn
  • 1 el mosterd
  • 1el honing
  • pezo en fijngehakte sjalot

 

 

 

 

Verder heb je nog nodig:

  • bieslook
  • zalm in kleine blokjes gesneden
  • Limoen

dressing maken en over tartaar van zalm gieten, wat limoen sap op druppelen. Versieren met gesnipperde bieslook en limoen partje

Vergeten groenten en geitenkaas in de oven

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 raap
  • 1 aardappel
  • 2 gele wortelen
  • 1 rode ui en 1/2 knolselder

Verder hebben we nog nodig:

  • rozemarijn fijngehakt
  • tijm
  • honing
  • geitenkaas, jonge buch zonder korst, 2 sbeetjes pp
  • okkernoten
  • olijfolie

 

 

 

 

 

Groenten in gelijke blokjes snijden en 10 min laten beetgaar stomen

 

 

Kruiden mengen met de groenten, samen met de okkernoten, geitenkaas tussen de groenten, honing erover, olijfolie.

15 minuten in de oven zetten.

Kabeljauw met sabayon van mede

  • kabeljauwfilet 180 g per persoon
  • venkel 1/3 pp
  • honing
  • honingazijn
  • mede
  • eigeel
  • geklaarde boter en pezo

 

 

 

Venkel stomen en opbakken met pezo en honing.

Kabeljauw aanbakken en 8 minuten in oven op 180°C. Sabayon kloppen van eigeel, mede en honingazijn en geklaarde boter.

Yakitori

  • 600 gr kip dijfilet in blokjes op spiesjes
  • kruiden pezo
  • 3 el mirin
  • 100ml saké
  • 100 ml sojasaus
  • 2 el honing en sesamzaad als versiering

 

 

 

Alles op het vuur laten inkoken tot stroop

Vijgen uit de oven

Wat hebben we nodig om deze lekkernij te maken

  • verse vijgen
  • balsamico azijn honing

 

Vijgen insnijden, kaas opleggen, honing en azijn over druppelen en 6 minuten in de oven op 190°C

Tiramisu met zwarte honingthee en honing whiskey

Ingrediënten

  • mascarpone 250 gr
  • zwarte thee
  • 2 el honing
  • 3 eigeel
  • 3 eiwit
  • 6 el suiker
  • boudoir koekjes ( lange vingers )
  • scheut honing whisky

 

 

Zwarte thee zetten met honing. Eiwit opkloppen met een snuifje zout.

Eigeel met whisky en suiker opkloppen tot wit lint ( ruban ). Mascarpone door eigeel spatelen, daarna eiwit erdoor mengen.

Boudoirs even weken in de thee, koekjes in schaal leggen en overgieten met het mascarpone mengsel. Herhaal dit 3 maal.

Laten opstijven in de koelkast en eventueel overstrooien met cacaopoeder.

U kan deze recepten ook downloaden klik hier
    Menu