Ga mee op zoek

Iedereen kan meehelpen om de Aziatische hoornaar op te sporen om zo onze biodiversiteit proberen te redden. Ook niet-imkers doen mee.

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot dat bijen op zijn menu heeft staan. Gezien bijen mee verantwoordelijk zijn voor 80% van ons voedselaanbod, is de strijd tegen deze exoot zeer belangrijk. Er zijn geen natuurlijke vijanden in Vlaanderen op de zeldzame wespendief na.

De strijd tegen de Aziatische hoornaar kan momenteel slechts op één werkwijze uitgevoerd worden. Dit is een actieve opsporing van het nest.

Doe mee!

De methodiek om nesten op te sporen lijkt moeilijk maar in realiteit valt dit mee eens je de pak weg hebt. Je staat er waarschijnlijk ook niet alleen voor.  Opzoeken in groep is een mooie bezigheid.

Wil je weten hoe een opsporing in zijn werk gaat ?

Zie :  “Op zoek naar het nest van een Aziatische hoornaar (vlaamsbijeninstituut.be)”

Het Vlaams Bijeninstituut is verplicht om iedereen die mee op speurtocht gaat te verzekeren voor schade aan derden.

Geïnteresseerd om mee te doen?

Vul het formulier in en u wordt gecontacteerd wanneer er een melding van aanwezigheid van een Aziatische hoornaar in uw buurt is.

Alvast dank voor uw hulp!

  Andere berichten

  BeeTV, Nieuws

  BeeTV februari 2023 (trailer)

  Honing heeft een bijzonder grote therapeutische waarde waar het wondverzorging betreft. In de BeeTV van februari wordt dit haarfijn uitgelegd.

  Nieuws

  Nieuwe kernmedewerker hulp vertaler

  Wij wensen u te informeren dat mevr. Els Wynant de taak van vertaler op zich neemt. Els zal diverse teksten van wetenschappelijke aard en buitenlandse oorsprong onder de loep nemen en vertalen in het Nederlands.

  Nieuws

  Nieuwe kernmedewerker VBI Kids

  Wij wensen u te informeren dat mevr. Mien Goris de taak van medewerker van onze jeugdwerking VBI KIDS op zich neemt. Mien gaat Wim begeleiden in de werking naar scholen in het bijzonder en kinderen in het algemeen toe.

  Menu